FAMILIEN SCHOU ANDERSEN
TIPS & IDEER TIL DIN USA TUR

Herunder kan du læse om nogle af de ting vi havde gjort inden vi tog afsted og selvfølgelig også en hel masse af de erfaringer som vi fik med undervejs. I er altid velkommen til at kontakte os hvis I har spørgsmål eller yderlige kommentar vi vil bare gerne have lov at dele ud af vores erfaringer med det vilde vesten. net (@) andersennet.dk.

- Vi startede ca. 12 måneder før med at indhente tilbud fra forskellige rejseudbydere, der er mange tilbud i Danmark om at rejse rundt i USA, og vores erfaring er at der ikke er så stor forskel på det de tilbyder, da det stort set er de samme flyselskaber de bruger og autocamper udlejningsfirmaet er det samme, der kan være lidt forskel på det første hotel og så er der stor forskel på prisen for vores vedkommende fra kr. 49.000-86.000, dog skal det lige med at den billigste havde to dage mindre og den dyreste en dag mere, vi valgte FDM som lagde ca. midt i mellem men vi følte her at vi fik en meget kompetent og profosoniel vejledning, de var altid villig til at svare på "dumme" spørgsmål fra et par som aldrig før rigtig havde været ude at rejse. Henrik Laudal - Søndergade 70 1.sal - 8000 Århus C - 70281370 - hla@fdm-travel.dk

- Vi bestilte rejsen ca. 10½ måneder før afrejse dermed fik vi en god rabat på autocamperen da, deres priser stiger i takt med at der kommer flere og flere bookninger.

- Vi valgte en lidt større autocamper end vi var personer til - en model E27 til 6 personer, dels fordi modellen er nyere og den er mere økonomisk og så var det rigtig rart at have den ekstra plads - vi skulle jo trods alt bo der i en længere periode, derud over har den også et noget større bagagerum, hvilket var rigtig rart, da man jo har nogle tomme tasker at opbevare og så alt det ekstra som stole og grill mm.

- Vi brugte juleferien, altså små 6 måneder før afrejse, til at finde ud af hvilke ting vi gerne ville se eller nærmerer, hvad vi skulle vælge fra, kunsten er snare at vælge fra end at vælge til. Hvorlang tid skal man bruge hvert sted og få lagt en plan så det passer til det antal dage man er afsted.

- Vi var rigtig glad for at vi havde nogle dage ind imellem som var kørefri, eller ihvert fald ikke de lange ture og så var det dejligt at have et par afslappende dage til sidst hvor man også havde tid til at få alle indtrykkene bearbejdet.

- Vi valgte de fleste campingpladser ud i januar månede og begyndte at booke, husk at det kreditkort som man bruger ved bookning skal med på rejsen, da de gerne vil se det flere steder. Vil man som os gerne bo inde i selve nationalparkerne eller på nogle af statspladserne skal man være tidlig ude, da de bliver hurtig fyldte, tiltrods for vi sad klar da de åbnede for bookning til Yosemite fik vi ikke plads, det havde taget knap 5 minutter før det hele var udsolgt.
Vores anbefaling er dog at man ikke tager mere end to nationalparker eller statspladser uden faceliteter i træk, sørg for at have en overnatning på en KOA eller privat campingplads ind i mellem så man kan få strøm til kamaraer mm.

- Vi valgte at bo på KOA Circus Circus i Las Vegas, en ganske udemærket plads, men skulle vi afsted igen ville vi vælge at parkerer autocamperen og tage de to overnatninger på et af hotellerne inde på "the strip" dels for at få oplevelsen af den stemning der er på hotellerne og så for at være tæt på hovedgaden, der er ikke langt fra KOA Circus Circus men alligevel 20-30 minutters gå tur før man er ihvor det virkelig sker. KOA Circus Circus er en typisk amerikansk by campingplads, en stor asfalteret plads som var det ude foran et stor supermarked, charme og hygge er der ikke meget af - den må man selv klare.

- Det er rævedyrt at komme i SeaWorld men bestemt oplevelsen vær, og er man lidt ude om sig kan man godt spare en hel del, normal prisen i 2013 var for voksne $79 og 71$ for børn (3-9) - vi fik på campingpladsen at vide at de havde nogle fantastiske gode priser her kunne vi få dem til $71 for voksen og $64 for børn - men hvis man købte dem online på SeaWorld.com og tilmeldte sig deres nyhedsbrev kunne man komme ind for $64 uanset alder, så vi sparede $52 og da vi kom hjem, og der lå de første nyhedsmail gik jeg ind og afmeldte os igen og har ikke modtaget mere fra dem siden.  

- Vi fik hjemmefra oplyst at Walmart var et super godt sted at handle, de ligger alle steder og så er det nemt, og det er også rigtig, der ligger stort set en Walmart i alle byer, og den er med på tomtom gps som en IP så det er virkelig nemt, men det er ikke billigst og så er der meget stor forskel på dem fx. er det kun Walmart supercenter der har et ordentlig udvalg af fødevare, de andre har kun alt muligt andet og et meget begrænset fødevare udvalg fx. ingen kød, frugt eller grønt. Vi handlede stor set kun i Walmart men vi fandt ud af til sidst at vi kunne have sparet en del ved fx. at vælge Food4Less og udvalget her var endda større.

- Næste gang vil jeg bestille en bil (evt. limosine) hjemmefra til at hente os i lufthavnen og køre os til Hotellet. Det var ikke svært at få en taxi men tilgengæld dyrt, vi måtte slippe $90 jeg vil ligeledes bestille en "Early bird" som sikre at man kan hente autocamperen tidlig og afleverer sent men også sørger for transport fra Hotel til Cruise America og igen til lufthaven eller hotel på afleveringsdagen. Vi brugte et par timer på afhentningsdagen med Metro fra Hotellet til Wardlow station som er den nærmeste station, men alligevel kun et trinbræt herfra måtte vi det sidste stykke med taxi. Vi havde ringet til Curice America dagen før og fik allerede lov til afhente omkring middagstid, men inden vi fik alt udfyldt, set instruktionsvideo og udleveret nøgler og vi fik tanket og handlet ind var det sidst på eftermiddagen inden vi kunne køre fra LA. og det samme da vi skulle aflevere autocamperen måtte vi pakke aftnen før og tidlig op for at kunne afleverer inden kl. 11.00 og vi skulle først flyve kl. 20.45.

- Det første vi gjorde efter vi fik autocamperen var at tanke og køre til det nærmeste Walmart supercenter for at handle både fødevare men også forskellieg ting som kunne være nødvendige og som ikke er i vognen. - Stole (koster en smugle mindre end at leje og så slipper man for at skulle erstatte hvis de går i stykker, og så kan man som os være heldig at sælge dem den sidste dag) - plastik krus og talerkner (der er porcelæn i bilen, vi valgte ikke at gøre brug af det) - Grill (selvom der på mange campingpladser er en gillring så er det ikke alle steder, og de er ofte meget store og der skal virkelig meget kul til for at det bliver godt) Flamingo termokasse og frostelementer (man må ikke opbevarer øl eller vin inde i autocamperen under kørsel heller ikke i køleskabet, og i den varme er det rart at kunne nyde en kold øl ved ankomst, også er ekstra nedkølings kapacitet til vandflasker også et plus, når det bliver rigtig varme) Kaffemaskien (kan godt undværes, da man kan nøjes med en at købe en kedel og så bruge instent kaffe) Dug og udelys (det bord og bænkesæt som høre til de fleste pladser er ikke alt for rene, og da det allerede bliver mørkt omkring kl. 20 er det rart ikke at være tvunget indenfor, men kan sidde ude og nyde det i skæret af lysene) Købte også nogle engangshandsker og en vandpumpetang (handskerne når der skulle kobles affaldsvand til og fra og vandpumpetangen da vandtilslutningen gordt kunne være lidt vandskelig at få til at slutte 100% tæt.

Entre til nationalparkerne skal betales hver gang man køre ind i parken, for vores vedkommende som skulle besøge en del parken kunne det bedst betale sig at købe et årskort ved den første park, så havde vi gratis angang til resten i et helt år.

Dette var bare nogle få input fra vores tur, håber I kunne bruge det og vil ønske jer held og lykke med planlægningen og rejsen når I når der til.

VELKOMMEN TIL VORES HJEMMESIDELÆRKES KONFIRMATIONDAGBOG USA 2013TIPS & IDEER TIL DIN USA TUR