FAMILIEN SCHOU ANDERSEN
1. juli 2013
4. juli 2013
5. juli 2013
6. juli 2013
7. juli 2013
8. juli 2013
9. juli 2013
10. juli 2013
11. juli 2013
12. juli 2013
13. juli 2013
14. juli 2013
15. juli 2013
16. juli 2013
17. juli 2013
18. juli 2013
19. juli 2013
20. juli 2013
21. juli 2013
22. juli 2013
23. juli 2013
24. juli 2013
25. juli 2013
26. juli 2013
27. juli 2013
28. juli 2013
29. juli 2013
30. juli 2013
31. juli 2013
1. august 2013
28. juli 2013

Endnu en dag fuld af gode oplevelser er ved at være ved vejs ende og så er det også lidt mærkeligt flere gange at bruge sætningen ”det var så sidste gang”. Vi glæder os til at komme hjem og gense familie og venner og bare være hjemme igen. (selvom det kun er en måned siden, men det med at vi er så langt væk, gør bare at det føles ”længere”), men det bliver også lidt mærkeligt at sige farvel til et fantastisk land og ”vores” autocamper. Klokken er snart ni, og det er helt mørkt udenfor, ja det bliver tidligt mørkt herovre – om lidt kommer Frank og pigerne tilbage efter at tøserne, for sidste gang på denne plads har været i poolen, og desværre nok også for sidste gang i USA da vi ikke mener at den sidste plads i Mailbu, som vi køre til i morgen, har pool. Så selv om klokken er lidt mange og vi er kommet lidt sent hjem fra dagens udflugt til San Diego zoo, var de nød til at have en tur i poolen inden sengetid.

I morges blev madpakkerne igen smurt, solcremen gnubbet ind og så blev kursen på GPS´en sat til San Diego Zoo. En zoologiskhave som vi har læst rigtig meget om, den er flere gange blevet kåret som den bedste Zoo i verden og så har den som den eneste zoo i verden pandabjørne og endda hele 4 stk. Så vores glæde og forventning til dagen var stor. Vi kørte af sted og fandt en P-plads ved haven som oven i købet var gratis. Vi startede dagen med en rundtur i parken på en guidet bustur, som var med i entre billetten. Vi kørte rundt i ca. 70 % af parken. Vi sad forrest og øverst i dobbeltdækkeren, det var bare fedt synes Mette Kjestine, så udsigten var top! Turen tog ca. tre kvarter og var lidt lang trukken, vi glædede os til selv at komme ned og gå og se dyrene, men det var alligevel fint, da vi nu havde et lille overblik over parken og afstandene rundt. Derefter gik turen på gå ben rundt i parken og så de sjove, spændende og anderledes dyr. Der er mange områder med hvert deres tema og samtidig så snor de sig lidt ind mellem hinanden, så det er ikke lige så logisk at finde rundt i parken, hvilket nok har gjort at vi har taget et par skridt ekstra. På busturen fortalte guiden at koalabjørne sover 21 timer i døgnet, så da vi kom forbi dem og en af dem bevægede sig lidt rundt på grenen, var glæden stor, tænk vi havde oplevet og set en koala, der bare var lidt vågen. I skildpadde området var der rigtig mange forskellige skildpadder og især de kæmpe store fra Galapagos øerne var enorme – ja, de var virkelig kæmpe store og slæbte sig af sted.

    

Flere af de dyr som lever frit i Californien og især i nogle af de nationalparker vi har besøgt var også at se i parken. To af dem som vi tidligere har snakket om kunne være sjove at se i fri natur (i hvert fald på afstand) var en bjørn og en mountain lion …..men i dag da vi fik chancen for at se hvordan de egentlig ser ud og vi blev enige om at det nu var godt nok, at vi ikke havde mødt dem face to face et sted i naturen. De er nogle forholdsvis store dyr, men spændende at have set dem, så det ikke kun er på papir man ved hvad for et dyr det er. Et af de dyr vi havde mødt i naturen var den store Californiske Condor, som primært lever i Grand Canyon området, så vi her indhegnet og de var lige blevet fodret. Måltidet var et par kaniner og ja ingen sarte sjæle her, de blev spist og flået oven i købet under stor slåskamp mellem de tre Condorer, og helt tydeligt så var indvoldene noget af det bedste at få fat i.

    

På tværs af hele parken går der en Skyfari – en svævebanen højt oppe over det hele. Mette Kjestine glædede sig og kunne slet ikke vente, så selvfølgelig skulle den prøves. Vi svævede hen over hele parken og kunne nyde udsigten, men da parken indeholder rigtig mange træer, så er det ikke så mange dyr man direkte kan se, men mere bare nyde udsigten ud over det hele.

    

Der var kø for at komme ind og se pandabjørnene, men selvfølgelig skulle vi det. Så efter en lille time i kø, så var det vores tur. Nåh… og ih… sådan lød vores første udbrud. Men man skulle være stille, da pandaer er meget sensitive dyr. Der var en mor på 21 år sammen med sin knap 1 år gamle unge (den har fødselsdag i morgen d. 29. juli) i indhegningen ved siden af gik den tre år ældre bror. Den sidste panda på 20 år var inde bag ved. Men ja, det er da et utroligt flot dyr – og har en charme når den svinger sig i grene eller ligger og spiser bambus blade. Vi kunne nok have stået der rigtig længe, men vi måtte jo videre, så de næste også kunne komme til. Men spændende at, have set en panda i virkeligheden. Klokken nærmede sig seks og vi sluttede af med en tur forbi butikkerne inden vi kørte hjemad. Grillen blev hurtigt tændt da vi kom hjem, så vi kunne grille vores pølser som vi skulle have sammen med kartoffelsalaten, men så mødte vi endnu engang vores naboer der kom og spurgte om vi ikke ville spise med ovre hos dem da de var så kede af at de havde generet os, vi takkede pænt nej da vi lige havde lovet pigerne en tur i poolen hvis vi hurtig kunne hjælpes ad med at spise og rydde op bagefter og grillen var allerede klar, men et øjeblik efter kom manden (Danny) over med et par tallerkner mad, han syntes trods alt vi nu alligevel skulle have lidt, der var pandekager, kød, ris og brune bønner i sovs, og så var vi meget velkomne, til at komme over senere til hygge omkring bålet, hvis vi havde lyst. Ja, det er vist det man kalder amerikansk kultur, meget åben, gæstfri og hjælpsom. Maden smagte fantastisk godt og vi snakkede en del frem og tilbage om vi skulle gå der over eller ej, men vi valgte at ladevære selv om det kunne være rigtig sjovt, men batterierne var godt brugte oven på dagens tur og pigerne skulle have deres pool tur. 
Og den er de lige kommet tilbage fra nu hvor klokken er blevet 22, så nu skal vi lige have ordnet lidt hård og så er det vist snart tid til at sige Godnat! 

VELKOMMEN TIL VORES HJEMMESIDELÆRKES KONFIRMATIONDAGBOG USA 2013TIPS & IDEER TIL DIN USA TUR