FAMILIEN SCHOU ANDERSEN
1. juli 2013
4. juli 2013
5. juli 2013
6. juli 2013
7. juli 2013
8. juli 2013
9. juli 2013
10. juli 2013
11. juli 2013
12. juli 2013
13. juli 2013
14. juli 2013
15. juli 2013
16. juli 2013
17. juli 2013
18. juli 2013
19. juli 2013
20. juli 2013
21. juli 2013
22. juli 2013
23. juli 2013
24. juli 2013
25. juli 2013
26. juli 2013
27. juli 2013
28. juli 2013
29. juli 2013
30. juli 2013
31. juli 2013
1. august 2013
26. juli 2013

En dag vi alle havde set frem til gennem lang tid – til at besøge Sea World i San Diego.  Vi stod tidligt op, smurte madpakker og så kørte vi af sted. Det lå kun 15 min fra campingpladsen, så det var jo lige til at klare. Parkerings gebyret blev betalt og vi blev guidet til parkering for RVér. En kæmpe P-plads vidnede om at der var plads til mange. Vi havde købt billetterne på nettet og derved sparet 52 dollars, så vi gik lige i køen til indgangen, hvor billetterne skulle scannes. Så klokken kvart over ni var vi inde og klar. Det første vi gjorde var at finde et kort over parken, så vi også kunne se hvor og hvornår alle showene kom. Der er også nogle kørende aktiviteter i parken men vi gik primært efter showene. Det første show startede kl. 11.00 og var det store ”One Ocean” show i den kæmpe store arena med spækhuggerne – ”Shamu”. Vi gik stille og roligt der ned og gjorde et holdt undervejs ved delfin bassinet inden vi stillede os i kø ved indgangen og ca. en halv time før showet blev portene åbnet. De første rækker siddepladser ca. 16 styk blev der advaret mod at man blev våd under showet. Vi valgte at sætte os på en ”tør” række midt for. Det viste sig at være et godt valg, for da showet var forbi var alle der sad i ”soak zone” blevet mere eller mindre våde (mest mere).

    

Spækhugger er et fantastisk dyr, kæmpe stor og samtidig fascinerende. De fortalte lidt en historie undervejs om de spækhuggere de havde. Den ene af spækhuggerne havde fået en unge d. 14. februar i år, så den var med – men samtidig så var det tydeligt at den også stadig var ved at lære det hele. De sprang, dansede og så var de oplært til at sprøjte på folk. Hvilket gav mange smil på læben for os som sad lidt længere væk, men alle var jo advaret, så dem der sad forrest, hvilket rigtig mange havde valgt, vidste jo godt at de ville blive våde, men der kommer mange liter vand over kanten når en spækhugger slår i vandet med halen. Men ja vi blev imponeret over det flotte og fascinerende dyr og deres opvisning. Showet varede ca. 25 minutter og de gik super hurtigt og vi kiggede programmet igennem og blev enige om, at vi ville gå videre til det næste show kl. 12.15 som var ”Blue Horizon” og som var med delfiner og kaskelot hvaler. Her var showet blandet sammen med noget teater, musik og akrobatik og spring i vand. Det hele blev flot koblet sammen i en historie. Mette Kjestine var meget optaget af delfinerne og syntes de var rigtig søde. Igen et fantastisk show, hvor der blev sagt wau mange gange!

    

Inden vi gik videre til næste show kl. 13.30, som hed ”SeeLions Live”, som var med søløver og oddere satte vi os ned på en bænk og spiste vi vores madpakker, der er ikke picnic områder, som vi kender det i Danmark hvor man kan nyde sin medbragte mad, men det her kunne også gå an. Også ved dette show blev vi lukket ind på stadionet en halv time før start, men her blev ventetiden alligevel den bedste, da der ca. 20 min før start kom en mand frem på scenen, der stod ”Stage crew” på hans tøj og han gik og tørrede lidt af. Han begyndte at lave sjov med folk der kom ind på stadionet for at se showet, gjorde grin med dem når de gik, sprøjtede lidt vand i nakken på dem osv. Han optrådte også oppe på scenen med lidt ”dans” og underholdning. Men absolut super opvarmningsunderholdning og super godt ventetidsprogram.

S
howet med søløverne var også rigtig godt og så var der en lille odder med, hvilket var et lille sjovt og anderledes indslag ind i mellem. Utroligt at man kan ”lære” en odder at hente en dåse cola i en automat. Nu var de tre største shows set, vi var vildt imponeret over dem alle. Men der var flere shows at se – ”Pets Rule”, ville vi også gerne se. Her handlede det om katte, hunde, en gris, to kænguruer og nogle ænder. Første viste de nogle ting med hunde, katte og grisen og senere i showet, så var der helt vildt fart over feltet og det var imponerende hvordan de fik det koordineret, men ja, endnu et sjovt og underholdende show. Tiden gik hurtig og klokken var snart halv fire og det var vist tid til at gå lidt rundt og se hvad parken mere indeholdt. Der var en hel afdeling med pingviner og et andet hus med isbjørne og hvalrosser, et andet sted i parken var der et hus med skildpadder og et med fisk og andre små hav dyr. Vi gik også igennem en haj tunnel hvor de havde nogle temmelig store hvid hajer. Det er en flot park at gå rundt i men ikke så logisk opbygget, så det er godt med et kort i lommen og heldigvis er der også godt med skilte.

    
Vi spiste aftensmad omkring klokken fem, så vi kunne nå at se nogle af aften showene. Vi havde tidligere på dagen set at man kunne få spareribs på en restaurant, og da vi endnu ikke havde fået spareribs herovre, så var det oplagt. Så vi fandt ”Calypso Bay Smokehouse” og fik bestilt – uhm ….de smagte godt! Godt med noget mad i maven, så var vi klar igen til et par shows. Det første aften show, var ”SeaLions tonight”, endnu engang med super god opvarmningsunderholdning og showet fik bestemt også smilebåndet i gang. Her gjorde de lidt ”grin” med alle de andre show og så bare hvor det var søløverne der optrådte, som alle de andre dyr. Super godt og underholdende. Vi gik direkte derfra videre til det store stadion for at se ”Shmau Rocks”, som var med spækhuggerne. Showet var mindst lige så flot som det første spækhugger show vi havde set – det var næsten mørkt, så lys effekterne var super og musikken understøttede det hele. Vi sad igen mange gange og sagde wau – Lærke var vildt fascineret af showet og mente at vi skulle blive siddende og se det igen – det blev nemlig gentaget igen klokken halv ti, altså kun om en time, planen var ellers at tage hjem efter showet, men vi kunne alle godt klare at se det igen og vi havde hørt at, efter det næste show, som var dagens sidste, ville være et flot fyrværkerishow, så det gjorde vi. Timen kunne udnyttes til at kigge lidt i butikker, Så Frank og pigerne gik ud og handlede lidt, mens jeg blev siddende og passede på vores gode pladser, troede jer, men stadionet skulle tømmes helt, så jeg måtte ud og stå i kø igen, men heldigvis kom jeg til at stå rimelig forrest, så jeg kunne komme ind og få de gode pladser igen. Vi så showet endnu engang – og det blev ikke mindre fantastisk – tvæt imod – og så sluttede det af med et flot fyrværkeri. Klokken var nu snart halv elleve og det var tid til at sige tak for i dag – en fantastisk dag!

VELKOMMEN TIL VORES HJEMMESIDELÆRKES KONFIRMATIONDAGBOG USA 2013TIPS & IDEER TIL DIN USA TUR